Çevko Vakfı’nın görevleri nelerdir?
ÇEVKO Vakfı bugüne kadar cam, metal, plastik, kompozit ve kâğıt/karton ambalaj atıklarının sağlıklı ve temiz bir şekilde geri dönüşümünü sağlamak için gerekli sistemi oluşturmak üzere çalışmalar yürüttü.
Çevko ne yaptı?
ÇEVKO Vakfı, 2005-2020 yılları arasında temsil ettiği şirketlerin (7.608) geri dönüşüm yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla yerel yönetimler ve lisanslı şirketlerle işbirlikleri geliştirmiştir.
Çevko logosu ne anlama gelir?
Yeşil Nokta, ilk kez 1990-1991 yıllarında Almanya’da ambalaj atığının kaynağında ayrı toplanması sistemine giren ve “Yeşil Nokta Sistemi” olarak adlandırılan ambalajları işaretlemek amacıyla kullanıldı.
Çevko çevreyi korumaya yönelik çalışmalar yapar mı?
ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı), çevreyi iyileştirmeyi, çevre sağlığını korumayı ve tüketim malları ambalajlarından kaynaklanan çevre kirliliğini önlemeyi, etkin rol oynamayı ve Türkiye’de ambalaj atığı geri dönüşüm sisteminin oluşumuna ve yönlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
ÇEVKO adı ve amacı nedir?
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı veya kısaca ÇEVKO, İstanbul merkezli bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf 1 Kasım 1991’de kurulmuştur; ambalaj atıkları geri dönüşümünde Türkiye’nin önde gelen yetkili kuruluşu olma vizyonunu sürdürmektedir.
Çevkor neyin kısaltması?
ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’ndan Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’ne layık görüldük. ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın bu yıl dördüncü kez düzenlediği Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri töreninde Yeşil Nokta Sanayi Ödülü’ne layık görüldük.
ÇEVKO kimin?
LOREAL Türkiye KOZMETİK SAN. VE TİC. A.Ş.
Tüçev’in amacı nedir?
1 Şubat 1978’de kurulan Türkiye Çevre Vakfı (TÇV), Medeni Kanun hükümlerine göre faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen, bağımsız gönüllü bir kuruluştur. Vakıf olarak amacımız, herkesin daha temiz, daha düzenli, daha sağlıklı ve daha güzel bir çevrede yaşamasını sağlamaktır.
ÇEVKO yeşil Nokta nedir?
Ambalaj üzerindeki Yeşil Nokta sembolü, bu ambalaj için Avrupa Birliği Direktifi 94/62’de belirtilen esaslara uygun olarak kurulmuş ulusal bir ambalaj geri dönüşüm şirketine maddi bağış yapıldığı anlamına gelir.
Üçgen içinde 22 ne demek?
Kağıt/kartondan üretildiğini belirten kod numaraları 20,21,22…39’dur.
41 alu ne demek?
Alüminyum üzerindeki sembol Alüminyumu belirtmek için sembolün ardından “ALU” harfleri gelebilir. Bazı geri dönüşüm kodu sistemlerinde alüminyum 41 rakamıyla işaretlenir.
Geri dönüşüm 7 ne demek?
7 Numaralı (BPA) ve Polikarbonat (PC) ve diğerleri: Spor su şişelerinde, bebek şişelerinde, yiyecek kaplarında ve bazı evcil hayvan şişelerinde kullanılır. Kullanılan bu plastiğin en tehlikeli plastik olduğu ve kaçınılması gerektiği söylenir. Karışık polikarbonat malzemelerden yapıldığı için geri dönüşüme uygun değildir.
ÇEVKO nasıl bir vakıftır?
ÇEVKO Vakfı’nın kuruluş amacı, kullanılmış ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlamaktır. Geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla önde gelen endüstri kuruluşlarının desteğiyle kurulan bir vakıf olmasıyla öne çıkmaktadır. ÇEVKO Vakfı ayrıca endüstrinin geri dönüşüm taahhüdünü de üstlenmiştir.
Tüçev başkanı kimdir?
TÜÇEV Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Danışmanı Mehmet Akif KÜÇÜKDAĞ ilçemizi ziyaret ederek Belediye Başkanımız Alim Uzundemir ile istişarelerde bulundu. Başkanımız Alim Uzundemir, bölgemizde yapılan çalışmalar ve planlanan görevler hakkında kendilerine bilgi verdi.
Çocuklar için geri dönüşüm nedir?
Geri dönüşüm; şişe, kağıt ve karton, süt kutuları, plastik kaplar, metal kasalar, tahta kutular gibi “çöp” dediğimiz atıkların, başka bir kullanım amacı olmadığı varsayılarak çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden kullanılabilir hale getirilmesidir.
ÇEVKO kimin?
LOREAL Türkiye KOZMETİK SAN. VE TİC. A.Ş.
Tüçev ne iş yapar?
Türkiye Çevre Koruma Vakfı, 2001 yılında kurulmuş olup, TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı destekleme ve güçlendirme faaliyetlerinin yanı sıra, ülkemizin çevresel değerlerini koruma ve geliştirme çabalarına katkı sağlayan ve destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Tema Vakfı’nın açılımı nedir ve bu vakıf hangi alanlarda çalışmalar yapar?
TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı. TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etmek ve doğal varlıklarımızı korumak için kurulmuş bir halk hareketidir ve bugün 1 milyondan fazla gönüllüsü bulunmaktadır.
Çevka nedir?
Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneği | CHEVKA.