BEP aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
BEP’in içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP birimi kaç defa toplanır?
BEP, BEP Geliştirme Birimi tarafından oluşturulur. IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenlerden, rehberlik danışmanından (varsa) ve müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında öğrencinin ebeveynlerinden oluşur. BEP Geliştirme Birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.
Kaynaştırma öğrencisi BEP planı kim hazırlar?
Okul, il/ilçe özel eğitim kurulunun öğrenciye ilişkin kararını aldığında en kısa sürede Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme birimi kurularak öğrencinin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır.
BEP birimi kimlerden oluşur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
BEP ders planını kim hazırlar?
IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibinde müdür veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerektiğinde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlar bulunmalıdır.
BEP planı hazırlama kimin görevi?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı için hangi derslerin oluşturulması gerektiğine karar verildikten sonra, bu, IEP toplantısında IEP Birimi tarafından kararlaştırılmalıdır. *BEP planı, öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması, 1997 yılında kabul edilen 573 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği yasal bir zorunluluktur.
BEP nedir özet?
(1) Bireyselleştirilmiş eğitim programı, özel eğitime ihtiyaç duyan kişilerin gelişimsel özelliklerine, eğitim başarılarına ve ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış ve bu kişilere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
BEP dosyasını kim tutar?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Dosyası Örneği ✓ Her öğrenci için kapsayıcılık raporu içeren bir Destek Eğitimi (BEP) planı oluşturulup oluşturulmadığına bakılmaksızın, kapsayıcılık raporu olan öğrenci için bir BEP dosyası oluşturulmalıdır. ✓ BEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı BEP dosyasının tutulmasından sorumludur.
Bir sınıfta en fazla kaç kaynaştırma öğrencisi olur?
Bu husus MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nin 23. maddesinde belirtilmiştir. Kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerde sınıf başına en fazla 2 öğrenci bulunmalıdır. Okul öncesi eğitim sektöründe iki kaynaştırma öğrencisi olması durumunda sınıf mevcudu en fazla 10 öğrenci, tek öğrenci olması durumunda sınıf mevcudu en fazla 20 öğrencidir.
Zep planı kim hazırlar?
Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerine devam ettiği okul ve kurumlarda, eğitimsel başarılarına ve ihtiyaçlarına göre ZEP hazırlamak için zenginleştirilmiş eğitim programları geliştirme birimi kurulur. Birimin başkanı okul müdürü veya okul müdürü tarafından atanan okul müdür yardımcısıdır.
BEP raporu kaç yıl geçerli?
BEP bir yıllığına hazırlanır.
BEP ilerleme raporunu kim hazırlar?
BEP Geliştirme Birimi, bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlar. Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için okulda bir IEP hazırlamak üzere bir IEP Geliştirme Birimi kurulur.
Böp kim hazırlar?
➢İlk eğitim değerlendirmesi ve tanısı yapılacak her bireyin eğitim planı Özel Eğitim Değerlendirme Komisyonu tarafından hazırlanır.
Kaynaştırma süreci nasıl işler?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) süreci 7 aşamadan oluşur: Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlama ekibinin (BEP Geliştirme Birimi) oluşturulması. Çocuğun akademik performans düzeyinin belirlenmesi. Uzun vadeli ve kısa vadeli hedeflerin belirlenmesi. Bireyselleştirilmiş eğitim programının hazırlanması. Uygun eğitim ortamlarının belirlenmesi ve bu ortamlarda sunulan destekleyici hizmetler. Daha fazla makale…
BEP planı nasıl uygulanır?
Özel eğitim modeli olan IEP, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir. Bireysel program her çocuk için özel olarak oluşturulur ve öğretmen, aile ve çocuğun kendisi bu sürece dahil olur. Bu şekilde, toplumun tüm kesimlerini tatmin eden öğrenci için en mantıklı eğitim planı oluşturulur.
BEP değerlendirme yöntem ve teknikleri nelerdir?
RESMİ OLMAYAN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Özel eğitimde kaba değerlendirme nasıl yapılır?
Kaba Değerlendirme Formu Kaba değerlendirme tek fırsat yöntemini kullanır. Öğrenciye temel talimatlar verilir (el yıkama, 1’den 100’e kadar ritmik olarak sayma, vb.). Öğrencinin becerileri gerçekleştirip gerçekleştirmediği gözlemlenir ve bu, ölçüm aracına doğru/evet seçeneği için (+) ve yanlış/hayır seçeneği için (-) olarak kaydedilir.